COVID-19, Економіка, Події

З 24 січня “ковідну” тисячу можна буде витратити на ліки: хто зможе скористатись

Із 24 січня старші за 60 років пенсіонери зможуть витрачати тисячу гривень за вакцинацію на ліки. Відповідну постанову у середу, 19 січня, ухвалив Кабінет Міністрів. Така можливість з’явиться вже з наступного понеділка, 24 січня.

Своєю постановою Кабмін розширив дію програми «єПідтримка» на лікарські засоби в аптеках та онлайн-крамницях. Зазначається, що особи від 60 років зможуть придбати на “ковідну” тисячу як рецептурні, так безрецептурні ліки. Головні умови для отримання тисячі за вакцинацію: особі має бути від 60 років та має бути згенерованим «зелений» СOVID-сертифікат у застосунку “Дія”. Однак, за кошти програми можна буде придбати виключно ліки, а не будь-які товари, що продаються в аптеці, як-от медичні прилади, добавки, косметику, тощо.

Крім того, як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, “перелік дії програми президента планують розширити і на дітей 12-17 років”.

Нагадаємо, всі щеплені двома дозами вакцини від коронавірусу в Україні можуть отримати 1 тис. грн, які можна витратити лише на певну категорію товарів. До цих категорій належать книги, авіа- та залізничні квитки в межах України, квитки в кіно, театри та музеї, спортзали та виставкові центри.

Оформити картку можна в додатку «Дія», обравши один із банків, через який вам нарахують «ковідну тисячу».


Коментувати