Події, Суспільство

З 1 червня запускається в тестовому режимі мультиплекс МХ7

Про це повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх під час наради із заступниками та головами РВА, повідомили в ОВА.

– Завершується побудова національної цифрової телевізійної мережі мовлення – мультиплексу МХ-7, – повідомив голова ОВА. – Мережу побудував Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. І від завтра МХ-7 запускається в тестовому режимі. Робота цього мультиплексу має покращити якість сигналу, площу покриття українським телебаченням. Це перший крок з покращення інформаційної безпеки в області, в рамках реалізації проекту Президента України Володимира Зеленського з інформаційної безпеки, – наголосив очільник області.

Мережа МХ-7 працюватиме в метровому діапазоні, в якому раніше працювали аналогові телеканали.

Зазначається також, що у рамках президентського проекту з інформаційної безпеки триватиме робота з нарощення аналогового мовлення. Шосткинська громада готова відновити це телемовлення. Воно значно потужніше, ніж цифрове. Працюють техніки, щоб відновити вежу в ще одній прикордонній громаді.

Також на території області будуть збудовані 2 нові об’єкти – висотні споруди в тих громадах, де найнижчий рівень покриття українським сигналом, щоб на ці прикордонні території заходили національні мовники. Наразі є співпраця із керівництвом громад, де будуватимуться ці висотні споруди, зокрема, щодо виділення земельних ділянок. На ці вежі будуть встановлені потужні радіопередавачі та телепередавачі.

Покращуємо радіо, нарощуємо аналогове телебачення, відновлюємо мобільний сигнал на прикордонні, там де росіяни знищили мобільні вежі, – працюємо на інформаційну Перемогу і звісно повну Перемогу України у війні з рф, – підкреслив Володимир Артюх.

Детально про запуск МХ7 дивіться у відеокоментарі Представника Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області Ларисою Якубенко:

Коментувати