Події, Технології

З 1 вересня Україна повністю переходить на електронні лікарняні

Щороку 5,5 млн українців отримують листки непрацездатності, які обходяться державі у понад 18 мільярдів гривень, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України на своїй сторінці у Фейсбук.

Цифровізація лікарняних збереже Україні мільярди гривень. Завдяки електронним лікарняним вдасться знищити корупційні зловживання в цій сфері. А також заощадити папір, час і кошти українців.

Повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року. До 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних. Це означає, що з червня по серпень медичні заклади будуть формувати як медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності», – написав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у Facebook у п’ятницю, 4 червня.

Як отримати лікарняний онлайн:

✅Пацієнт приходить до лікаря на огляд

✅Лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі та завіряє його КЕПом

✅Пацієнт отримаєте повідомлення від E-health. Звідти за кілька секунд лікарняний потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду.

✅Там формується електронний листок непрацездатності — це саме той документ, за яким вам нараховують виплати.

✅Про це також надійде повідомлення на телефон, вже від ПФУ.

Пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці уникнуть паперової тяганини з Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування у процесі оформлення своєму працівнику виплат за лікарняний», – зауважив Віктор Ляшко.

Коментувати