Події, Суспільство

Замовила підпал бані: на Сумщині жінку засудили до чотирьох років ув’язнення

Вчора, 9 вересня, суд визнав винуватою громадянку М. за ч.2 ст. 194 КК України, і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки, повідомляє Шосткинський міськрайонний суд.

За матеріалами справи, обвинувачена запропонувала раніше знайомому громадянину Д. (провадження щодо якого судом закрито в зв’язку зі смертю) скоїти підпал приміщення бані громадянина М.

Таким чином, в результаті своїх злочинних дій громадянка М. спричинила потерпілому громадянину М. матеріальну шкоду у великих розмірах на загальну суму 472 870 грн.

Умисні дії громадянки суд кваліфікував за ч. 2 ст. 194 КК України, як умисне пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинено шляхом підпалу.

Обвинувачена вину у вчиненні злочину не визнала, від допиту в процесуальному його розумінні відмовилися, виклала суду свою версію подій, однак не надала можливості учасникам кримінального провадження та суду ставити питання з приводу наданих пояснень.

Суд, призначаючи покарання, взяв до уваги тяжкість злочину, його характер, суспільну небезпечність, негативні наслідки, дані про особу обвинуваченої, яка раніше не була судима, на момент вчинення злочину була особою, яка неодноразово притягалась до адміністративної відповідальності, розлучена, працює, має постійне місце проживання, за місцем проживання характеризується формально, перебуває на обліку у лікаря-нарколога та психіатра.

Врахував суд і ті обставини, що злочин, вчинений обвинуваченою, був направлений проти особи, яка піклується про її сина, відносно якого через неналежне ставлення обвинувачену позбавлено батьківських прав.

Обставин, що пом’якшує покарання, суд не встановив.

Обставиною, що обтяжує покарання, стало вчинення кримінального правопорушення з використанням особи, що страждає психічним захворюванням.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Коментувати