Події, Технології

Екологічність та технології — головні тренди у дизайні ванних кімнат

Цьогорічна торгова виставка ISH 2023 продемонструвала прагнення дизайнерів та великих компаній зосередитись на ідеях сталого розвитку та відповідального використання ресурсів. Більшість із представлених новинок виготовлені з перероблених матеріалів та мають технології, що зменшують витрату води та електроенергії. Менеджер магазину сантехніки https://www.santechshara.ua/santehnika/ підгодовував для вас підбірку найоригінальніших новинок. Збережіть їх у закладки, щоб не загубити до ремонту.

Колекція дерев’яної сантехніки від Woodio

Прагнення зменшити вуглецевий слід від виробництва сантехніки привело фінську компанію Woodio до ідеї створення композитних матеріалів на основі дерев’яної стружки. Вони першими у світі створили колекцію сантехніки із водонепроникного композиту, покривши його шаром брудовідштовхуючого покриття. Першими у лінійці з’явились накладні та врізні раковини, які неймовірно виглядають у поєднанні із золотими та мідними змішувачами.

646b65d86e41f.webp

У колекціях Woodio також є вільності ванни зі світлих та темних порід дерева. Вони здатні зробити будь-який інтер’єр теплим та затишним. У 2023 році компанія представила новинку — перший у світі дерев’яний унітаз Block, який вже отримав нагороду Design Plus Award 2023. Уся сантехніка цього бренду є довговічною та гігієнічного, а головне — вона залишає на 99% менше вуглецевого сліду, ніж вироби із кераміки.

646b65d8d2ba2.webp

Abaco — модульна сантехніка із нержавійки

Італійська компанія Ceadesign відома на європейському ринку колекціями витонченої сантехніки, що більше схожа на арт об’єкти. Але її дизайнери не залишились осторонь від ідеї сталого розвитку та розробили модульну колекцію сантехніки із нержавіючої сталі. На відміну від латуні, покритої хромом, нержавійка значно довговічніша та на 100% придатна до перероблення.

646b65d82c815.webp

Лінійка модульної сантехніки Abaco складається з прихованого унітаза та накладної раковини. Під широкою кришкою унітаза ховається компактна лійка гігієнічного душу та тримач для туалетного паперу. Перша колекція Abaco була виготовлена із нержавійки без декоративного покриття. Цього року компанія представила одразу декілька декоративних покриттів, що імітують різні породи дерева та камінь.

646b65d7e033c.webp

Гігієнічний унітаз з мінімальною витратою води

Японська компанія Toto розробила інноваційний унітаз з функцією біде та системою самоочищення. Washlets зменшує потребу у туалетному папері та хімічних засобах для очищення чаші, тому має значно менший вуглецевий слід. Цей унітаз має унікальну систему змиву, що повторно використовує воду із форсунки біде для омивання чаші. Washlets — це приклад того, що гігієнічна сантехніка може бути ресурсоощадною.

646b65d9018e2.webp

Коментувати