Події, Технології

“Дія” попереджатиме про перевірку кредитної історії банками (+відео)

Щодня до Кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. Сповіщення в Дії допоможуть людям контролювати цей процес та захистять від кредитних шахраїв. З новою функцією можна миттєво дізнатися про нові кредити та перевірку кредитної історії, яка є обов’язковою для отримання кредиту, повідомляють на сторінці у Фейсбук державних послуг Дія.

Як працює нова функція:

  • У застосунок «Дія» надійде сповіщення про новий кредит і якщо ви впевнені, що його оформлюєте не ви, то можете перейти за посиланням до Українського бюро кредитних історій, щоб миттєво залишити скаргу;
  • Також можна побачити сповіщення про те, що хтось здійснює перевірку вашої кредитної історії, щоб взяти позику. Тоді ви можете швидко зв’язатися з установою для скасування операції.

Детальніше про послугу — в офіційному відео за участю очільника Мінцифри Михайла Федорова.

Нагадаємо, що користуватися цифровим паспортом у Дії безпечніше, ніж паперовим. Адже більшість кредитних злочинів відбувається саме з паперовими документами, які легко відксерити та скористатися даними. Сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії в Дії впроваджує Міністерство цифрової трансформації України разом з Українське бюро кредитних історій.

Коментувати