102, Події

Дрова з інтернету – гроші на вітер: житель Маково потрапив “на гачок” шахраїв

Жертвою шахраїв став 42-річний житель села Макове. Чоловік знайшов у Інтернеті пропозицію про продаж дров. Він зв’язався з автором оголошення й домовився з ним про покупку деревини.

За умовами угоди, житель Шосткинського району перерахував на вказаний «продавцем» номер банківської картки 7 000 передоплати. Проте вподобаний товар у обумовлений строк він так і не отримав. Після отримання коштів автор об’яви перестав виходити на зв’язок, а саме оголошення було видалене.

У поліції за даним фактами відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого правоохоронці встановлюють особу зловмисника. Правоохоронці радять громадянам не довіряти інформації отриманої телефоном від незнайомих людей, ким би вони не називались.

Ніколи не встановлюйте жодних програм чи застосунків з функціоналом віддаленого доступу на прохання незнайомих телефонних співрозмовників та не виконуйте USSD-команди на їх телефонні вимоги. У випадку покупки – продажу через Інтернет, розраховуйтесь за товар під час його отримання, – застерігає Шосткинське районне управління поліції.

Коментувати