Відео, Війна РФ проти України, Події, Суспільство

Дмитро Живицький розповів про підсумки минулої доби, 19 квітня, на Сумщині (+відео)

Минула доба на Сумщині минула спокійно, про це у своєму зверненні за 19 квітня, повідомив Дмитро Живицький, голова обласної ОВА.

Вчора Сумщину відвідав заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, аби особисто впевнитися як в області виконуються роботи по розбору зруйнованих конструкцій та завалів та яка підтримка потрібна області.

Голова Сумської ОВА також зазначив, що відвідувати ліси та сільськогосподарські угіддя за межами населених пунктів на Сумщині поки не можна через високу ймовірність замінування та залишків боєприпасів окупантів.

За його словами на Сумщині працівники ДСНС обстежили понад 4 тис га сільгоспземель, було знайдено десятки одиниць різних снарядів та боєприпасів, які знаходилися безпосередньо на полях. І кількість таких знахідок кожного дня зростає.

Що стосується кладовищ, то, за інформацією голови ОВА, до вихідних вони будуть обстежені по всіх населених пунктах Сумської області.

Триває робота щодо підтримки як бізнесу так і мешканців регіону, відновлюється інфраструктура, транспортне сполученя, у Тростянці відновили аналогове телевізійне мовлення.

Дмитро Живицький також наголосив, що зброю, яку отримали мешканці області в перші дні війни, варто зареєструвати в Нацполіції.

Детальніше – на відео.

Коментувати