Освіта, Події, Суспільство

Для мешканців окремих сіл Шосткинского району проведено комплекс заходів із земельних питань (+фото)

Працівниками Шосткинського бюро правової допомоги в межах реалізації проекту «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України» для мешканців сіл Ковтунове, Богданка та Чорні Лози Шосткинского району здійснено комплекс заходів з земельних питань, повідомили у Шосткинському місцевому центрі з надання БВПД

З метою підвищення правових знань сільського населення у сфері земельного законодавства проведено правопросвітницькі заходи за актуальною темою «Оренда землі в умовах воєнного стану». Присутнім було надано інформацію про спрощені процедури для передання земельної ділянки в оренду та суборенду, зменшення ставки плати за новоукладеними договорами оренди, а також механізм автоматичного поновлення раніше укладеного договору оренди та особливостей передання права оренди в період дії воєнного стану.

«Земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності в період дії воєнного стану можуть надаватися в оренду лише для ведення товарного сільськогосподарського виробництва», – роз’яснила Наталія Бохан.

У ході робочого візиту проведено робочу зустріч зі старостою сел Стрюк Ніною Іванівною щодо основних напрямків взаємодії у сфері надання безоплатної правової допомоги жителям сільської місцевості.
Також була надана адресна правова допомога жительці села Ковтунове, особі похилого віку, яку турбувало питання щодо встановленої законодавством відповідальності відносно несвоєчасної сплати комунальних платежів за житло в період дії воєнного стану.
Після цього юристами бюро було проведено консультування громадян. У ході виїзного прийому до фахівців бюро за юридичними консультаціями звернулися громадяни з питаннями щодо автоматичного поновлення договорів оренди; про землі, які можуть передаватися в оренду під час воєнного стану та щодо заборони на час дії воєнного стану безоплатної передачі земель державної, комунальної власності у приватну власність. На всі запитання були надані вичерпні роз’яснення.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:
Шосткинський місцевий центр – 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4.

тел. (05449) 7-30-94

Коментувати