102, Події, Суспільство

Двоє жительок Шостки втрапили на гачок шахраїв: одна намагалася влаштуватись на роботу за кордоном, інша – придбати автомобіль

Лише за добу до поліції звернулися двоє жительок Шостки, які стали жертвами Інтернет – шахрайства. Обидві перерахували аферистам передоплату за послуги, товар, залишившись у підсумку без замовленого та своїх грошей, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Так, 54-річна потерпіла розповіла поліцейським, що знайшла на одному з сайтів пропозицію роботи закордоном. Вона зв’язалася з автором оголошення, який розповів – для працевлаштування потрібен пакет документів, оформлення якого коштує 155 Євро. Жінка погодилася і перерахувала 6 310 гривень на вказаний номер банківської картки.

Прочекавши зазначений строк, який вказав «роботодавець», шосткинка намагалася знову зв’язатися з ним, проте номер телефону вже не відповідав.

Інша 40-річна жителька Шостки намагалася купити через Інтернет автомобіль. Знайшовши цікаву пропозицію, жінка зв’язалася з автором і домовилася з ним – той пригонить у Шостку вподобаний транспортний засіб.

За умовами «продавця» вона перерахувала на вказаний номер банківської картки 3 000 гривень на бензин.
За якийсь час автор оголошення попросив ще 2 500 гривень, проте жінка зрозуміла, що таким чином аферисти виманюють у неї гроші, і більше кошти не перераховувала.

У поліції за обома фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких встановлюють особи зловмисників.

Правоохоронці знову закликають громадян до обережності під час покупки – продажу товару через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений у всесвітній мережі товар або послуги, а розраховуйтесь за них під час отримання. Будьте обачні!

Коментувати