Події, Суспільство

Голови громад Шосткинського району обговорили з Дмитром Живицьким перспективи розвитку області (+фото)

Фінансово-економічний потенціал громад Сумщини має бути не тільки максимально збережений, а й примножений, зазначив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький

👆Це передумова відновлення і розвитку області.

🔸Як цього досягти, враховуючі реалії воєнного часу, обговорили з головами громад Шосткинського району.
🔸Варто зазначити, що попри зменшення джерел наповнення місцевих бюджетів, збільшення ряду видатків, Шосткинщина, за результатами виконання бюджетів займає друге місце в області, а темп приросту надходжень перевищує середній показник по області.

🔸Зокрема, позитивний приріст демонструють Шосткинська, Глухівська та Ямпільська громади.

👆Разом з тим, є багато проблемних питань, які потребують комплексних рішень: це і аграрна сфера, і дорожня інфраструктура, і робота підприємств.
В деяких громадах аграрії не засіяли всі посівні площі. Переконаний, так точно не має бути, адже земля – це важливий ресурс громад. На рівні області завдяки діалогу з керівниками аграрних підприємств нам вдалося досягти високого показника – засіяно 90% від запланованого, хоча попередньо аграрії планували засіяти всього 45%. Будемо продовжувати цю роботу.

🔸Також говорили про те, як підтримати малий бізнес і волонтерів. Згодом детально розповім про те, що ми пропонуємо.

🔸Зупинились і на питанні розвитку громад із залученням закордонних донорів. Щоби реалізувати спільні проєкти в майбутньому, уже зараз маємо напрацювати конкретні пропозиції і закласти міцний фундамент для стрімкої повоєнної розбудови Сумщини.

Коментувати