Події, Суспільство, ТРК "Акцент"

В Шостці видали майже 9 тисяч талонів для переоформлення житлових субсидій на літній період

З травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію.

Їх зразки вже з’явились в Управлінні праці та соціального захисту населення. Отримати бланки можна безпосередньо у відомстві, або ж роздрукувати з офіційного вебсайту Мінсоцполітики. Про це у ході апаратної наради повідомила очільниця Управління праці та соціального захисту населення Антоніна Наймитенко.

Відомство вже видало 9 тисяч талонів для оформлення житлових субсидій на літній період. Жителям старостинських округів до Управління приїздити не обов’язково, вони мають співпрацювати зі старостами, або уповноваженими особами, які вже безпосередньо і працюватимуть зі спеціалістами відомства.

Варто зазначити, що житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 р., буде нарахована починаючи з травня 2021 року.

За словами міського голови Миколи Ноги субсидію мають отримати всі власники домогосподарств, які матимуть на неї право.

Це загальнодержавне реформування в системі надання житлових субсидій. Воно не подобається багатьом мешканцям, особливо одиноким пристарілим людям, які не розуміють, хто їм оформить житлову субсидію… Не хвилюйтесь, допоможуть кожному, хто цього потребує. Якщо у Вас не буде можливості прийти, чи виникатимуть якість складнощі – звертайтесь до Управління, до мене особисто, чи моїх заступників – будемо допомагати, – підкреслив Микола Петрович.

Крім цього, керманич громади дав доручення очільниці відомства готувати звернення до Мінсоцполітики, аби воно переглянуло критерії призначення житлових субсидій.

Коментувати