Війна РФ проти України, Події, Суспільство

“В одну з осель залетів снаряд і не розірвався”, – голова Сумської ОВА про обстріли окупантів

Протягом дня, 27 жовтня, окупанти знову гатили по Сумщині. Про це повідомляє голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Зранку росіяни випустили 25 снарядів по одному з сіл Новослобідської громади. В результаті пошкоджено лінію електропередач та два цивільні будинки.

Близько 9 ранку випустили 35 мін по одному із сел Білопільської громади.

Від ранкових вибухів рашистів постраждала також Хотінська громада.

– О 7:40 росіяни із артилерії обстріляли одно із сел громади. На мирні вулиці та цивільних людей рашисти спрямували залпи із «Градів» та ще 33 снаряди зі ствольної артилерії 152 мм калібру, – повідомив Дмитро Живицький.

За інформацією посадовця, вибухи були в центрі села: пошкоджені 5 приватних будинків. При цьому, в одну з осель залетів снаряд і не розірвався. Там жила бабуся, на щастя – її напередодні забрала до себе донька в сусіднє село. Осколок наскрізь пробив дві стіни у бібліотеці та амбулаторії.
Працівники дивом не постраждали. Є руйнування і на місцевому аргопідприємстві. Осколком зачепило сторожового собаку, той шокований, снаряд розірвався прям біля нього. Пошкоджені лінії електропередач, інтернет.

– Одразу домогосподарства забезпечили необхідними будматеріалами, триває робота з відновлення людських домівок, – запевнив голова Сумської ОВА.

Окупанти били з артилерії по території Хотінської громади і після 10 ранку. Мінометний вогонь, 15 прильотів. І це ж додатково, після ранкового обстрілу громади.

Увечері росіяни з мінометів обстрілювали територію Зноб-Новгородської громади- усього 16 приходів та Великописарівської громади – 8 приходів з АГС. Також відкривали вогонь з кулеметів.

Коментувати