Війна РФ проти України, Події

Вибухотехніки поліції Сумщини знищили на полігоні особливо небезпечні боєприпаси (+фото)

У минулі вихідні співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області вивезли на полігон та знищили кілька десятків особливо небезпечних боєприпасів, які були виявлені протягом тижня, повідомляють у Поліції Сумської області.

«Серед них двадцять снарядів калібру 30 міліметрів до сучасних автоматичних гармат, одна мінометна міна калібру 50 міліметрів та один 45-ти міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Всі боєприпаси надзвичайно небезпечні. Зокрема ворожі 30-ти міліметрові снаряди, які піддалися термічному та механічному впливові і були знайдені на місцях боїв. Все це було з обережністю перевезено на спеціально виділене для знищення місце та підірвано за допомогою накладного заряду вибухівки», – коментує начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

На жаль територія Сумщини щодня піддається ворожим обстрілам з території росії. Залишається високою і загроза дистанційних мінувань населених пунктів та прикордонних територій області. Тому громадянам важливо це пам’ятати та бути вкрай уважними і обережними. Поліція закликає громадян при виявленні будь-яких підозрілих предметів, схожих на боєприпаси бути дуже обачними.

Ні в якому разі не підходьте до снаряду, міни чи ракети, що не спрацювали. Позначте місце знахідки та повідомте про небезпечний предмет органи влади, поліцію або військових.

Коментувати