Гуманітарна допомога, Новини, Суспільство

Інтернати для людей вразливих категорій Шосткинського району отримали непродовольчі товари першої необхідності для облаштування укриттів

На цьому тижні представники гуманітарного центру Проліска- Конотоп забезпечували укриття інтернатних закладів, вихованці яких є найбільш вразливими адже під час повітряної тривоги вимушені тривалий час перебувати в укриттях закладів де мешкають, адже безпекова ситуація на Сумщині лишається складною.

Комунальна установа Сумської обласної ради Будищанський психоневрологічний інтернат, Комунальна установа Сумської обласної ради Воронізький будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, Комунальна установа Сумської обласної ради Свеський психоневрологічний інтернат – це заклади де загалом постійно проживають 358 людей.

В кожному з закладів працює медичний, технічний, педагогічний та інший персонал, що обслуговує вихованців закладів, адже більшість з них мають складні діагнози і нездатні самостійно за собою доглядати та приймати рішення щодо збереження власного життя та здоровя.

Тож працівники інтернатів щоразу почувши сигнали повітряної тривоги проводжають своїх вихованців до укриттяів, де разом з ними переживають тривалі та виснажливі тривоги. Особливо не спокійно та хвилююче, це відбувається коли вибухи лунають зовсім поряд.

360 одиниць непродовольчих товарів першої необхідності від UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні було надано інтернатам для покращення умов перебування в укриттях.

Це матраци, спальні мішки, ковдри, лампи на сонячних батареях, каністри для води, набори кухонного посуду, все це допоможе мешканцям інтернатних закладів більш комфортно перечікувати небезпеку в укриттях.

До того ж постійні вимкнення світла сіють суматоху та паніку у мешканців інтернатів, коли співпадають з тривалим пеербуванням в укриттях, тут стають у нагоді лампи що дозволяють краще освітити приміщення та ковдри які допомагають не тільки зігрітися але й просто відчути себе більш захищено в складні часи.

Окрім того психологи ГЦ «Проліска – Конотоп» регулярно відвідують заклади та проводять там як групову так і індивідуальну роботу, щоб покращити психоемоційний стан, надати підтримку та піклування їх вихованцям та колективам.

Коментувати