Новини, Освіта, Офіційно

Як планують провести національний мультипредметний тест-2024 на Сумщині

Вперше у 2024 році національний мультипредметний тест проходитиме в укриттях. Це вперше не тільки для Сумщини, не тільки для України, світовий досвід не знає такої практики, щоб проводити зовнішнє оцінювання саме таким чином. Це надзвичайно серйозні виклики, це дуже серйозна робота яка була проведена на Сумщині. Станом на сьогодні, Сумщина буде однією з трьох областей в Україні, де реалізовується цей проєкт (проведення національного мультипредметного тесту в укриттях). Про це повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

На Сумщині працюватиме 30 тимчасових екзаменаційних центрів (окрім Сум, ще у 8 містах області). Вони мають відповідати вимогам ДСНС та архітектурно-будівельних норм (кондиціювання повітря, вода, туалетні кімнати, технічна вода, стале енергозабезпечення, достатнє освітлення та безперервний інтернет-зв’язок). Безпосередню роботу у тимчасових екзаменаційних центрах здійснюватимуть 383 педагоги.

Кількість учасників НМТ на Сумщині в цьому році не зменшилася, а навіть збільшилася на 58 людей у порівнянні з минулим роком. Усього для участі в основній сесії НМТ в області зареєструвалося 7810 людей. Вибираючи предмет додаткового блоку, учасники НМТ Сумщини надали перевагу іноземній мові – 2230 людей (30%), це кожен третій учасник НМТ. Інші виявили бажання складати четвертим предметом біологію – 2191 людина (28%) – це вирізняє Сумщину від інших областей, географію — 1759 людей(23%), українську літературу — 1250 людей (16%), фізику – 230 людей (3%) у минулі роки був лише 1% та хімію – 50 людей (менше 1%).

Тривалість тестування – 4 години із 20-хвилинною перервою. Під час перерви виходити з приміщення забороняється.

Інформацію про місце проведення тестування абітурієнти побачать в особистих кабінетах.

Також у 32 країнах за кордоном працюватимуть екзаменаційні центри.

Коментувати