Благоустрій, Новини, Суспільство

Яке озеро Шостки найчистіше, розповіли фахівці міської водолазно-рятувальної служби

Водолазно-рятувальна служба Шостки продовжує готувати водоймища, які знаходяться на території міста, до літнього сезону. Хоча офіційне місце відпочинку на воді визнано Галенківське озеро, містяни продовжують відвідувати й інші водойми. Це, так звані, Княгницьке озеро, що знаходиться на вул. Озерній (мікрорайон Капсуль) та Хімріактивне озеро по вул.Шевченка.

Так на цьому тижні, фахівці водолази обстежили дно на Княгницькому озері. Як наголосила керівниця міської водолазно-рятувальної служби Ірина Міщенко, стан озера їх приємно вразив.

Ми були приємно здивовані, в якому стані дно та берегова лінія цього озера. Мабуть мешканці цього району більше заклопотані довкіллям, його збереженням, на якому проживають і проводять своє дозвілля, бо непотребу, сміття було виявлено невелика кількість, як на дні грунту водоймища, так і на самому березі. Ось вам і приклад дбайливого ставлення до матінки-природи і її охорони!

Наступна локація водолазної служби на цьому тижні – Хімріактивне озеро, на якому також люблять відпочивати шосткинці влітку. До обстеження та очищення водоймища фахівці приступили вчора, 31 травня. Як зазначила Ірина Міщенко, дякуючи команді особового складу, дно місцевості цього озера було приведено до оптимального порядку.

Вже традиційно, керівниця водолазно-рятувальної служби провела профілактичні бесіди про безпеку на воді з відпочиваючими на водоймі. Прикметно, що на озері в цей день було чимало любителів купання.

Ірина Міщенко звертається до батьків малолітніх дітей, які самостійно проводять час на водоймах міста, а особливо на стихійних місцях відпочинку, що відпочинок на воді без нагляду дорослих заборонений й небезпечний.

Дітки повинні попереджувати рідних на який водойм вони йдуть, з ким із друзів вирішили провести відпочинок та час повернення додому. Батьки, не нехтуйте правилами безпеки на воді ваших дітей, проводьте сімейні бесіди стосовно цих життєво-важливих питань.

Не залишила без уваги водолазна служба й офіційне місце відпочинку містян, Галенківське озеро. Як повідомила керівниця служби, після проведених робіт на Хімреактивному озері, у другій половині робочого дня чергова зміна зосередила свої зусилля саме на цій водоймі.

Ірина Міщенко повідомила приємну новину про добровільну допомогу місцевого підприємця Віталія Дрямова по наведенню ладу на береговій зоні відпочинку Галенківського озера.

Він на власному транспорті привіз дві машини піска, окультурив дорожні нерівності на під,їзді до пляжу та зробив розчистку захаращеної рослинності. Велика подяка цій добрій людині за небайдужість та допомогу!

Пані Ірина з задоволенням розповіла про маленьких відпочивальників, які допомогли черговому водолазу Вадиму Недогібченко зібрати й винести сміття з берегової зони Галенківського озера. “Велика вдячність та слова подяки вам, наше добропорядне підростаюче покоління!, – наголосила очільниця рятувально-водолазної служби.

Коментувати