Події, Суспільство

Яка ситуація з пальним у Шостці повідомили у ході апаратної наради

Сьогодні, 23 травня, відбулась апаратна нарада при міському голові у ході якої було зазначено, що Шостка працює в умовах тотальної війни в Україні, що вносить значні корективи в життєзабезпечення міста.

Особлива увага приділяється підтримці соціально вразливих верств населення – багатодітних родин, самотніх пенсіонерів, внутрішньо переміщених осіб тощо.

Частково погашена заборгованість по соціальним виплатам, робота в цьому напрямку триває. Сформовано та роздано продуктові набори для малозабезпечених громадян, на цьому тижні роздача гуманітарної допомоги буде продовжена.

Кожна родина Шосткинщини, з часом, має отримати той чи інший від гуманітарної допомоги, – інформує міський голова Микола Нога.

Працівники комунальних служб активно займаються подоланням наслідків негоди, а також – облаштуванням клумб та газонів, висадкою однорічних і багаторічних рослин.

Ситуація з постачанням пального залишається складною. На сьогоднішній день в продажу наявний газ пропан, який періодично завозиться на міські заправки. Ситуація з дизельним паливом і бензином – проблематична, що вимагає максимально економічного використання даних ресурсів.

Завдяки спільній співпраці з Сумською ОВА, на поточному тижні планується завезення пального. Це ні в якому разі не відміняє необхідності його економії, адже дефіцит паливно-мастильних матеріалів є проблемою всеукраїнською, – зазначає керманич громади.

Незважаючи на виклики сьогодення, міський та приміський транспорт поступово відновлює роботу. Проводяться профілактичні бесіди з надавачами транспортних послуг щодо необхідності дотримання норм законодавства, обов’язкового надання пасажирам права та пільговий проїзд та ін.

Звертаюся до всіх жителів громади з проханням забезпечити максимальну підтримку родин військовослужбовців, які перебувають на фронті. Кожен з нас здатен протягнути руку допомоги людям, рідні яких перебувають у самому пеклі війни. Сьогодні міська влада та мешканці громади повинні консолідувати зусилля у даному напрямку. Ми повинні об’єднатися заради спільної перемоги, заради майбутнього наших дітей!, – впевнений міський голова.

Коментувати