Події, Спорт, Суспільство

Шосткинський спортсмен візочник взяв участь у всесвітньому благодійному забігу заради підтримки хворих з травмами спинного мозку

Шосткинський спортсмен візочник Дмитро Васильцов 8-й рік поспіль виходить на старт у всесвітньому благодійному забігу Wings for Life World Run 2024 – APP RUN, метою якого є збирання засобів для пошуку методів лікування травм спинного мозку. У цьому році забіг припав на Великдень, але це не стало на заваді спортсмену. Він біг зі всім світом заради тих, хто не може.

У Wings for Life World Run беруть участь бігуни з 6 континентів. Цьогоріч внесок для учасників вартував 12 євро. Серед учасників – початківці, досвідчені бігуни, професійні спортсмени та люди в інвалідних візках.

Цей забіг унікальний. Усі його учасники зі всьому світу стартують одночасно і не до фінішу, а від нього.  Автомобіль-кетчер, як рухома фінішна лінія, починає переслідування через 30 хвилин після старту забігу, наздоганяючи учасників. Задача учасників – пробігти якомога далі, перш ніж їх наздожене автомобіль.

Дмитро Васильцов пододав дистанцію у 14 кілометрів 370 метрів і в глобальному рейтингу посів 38 186 позицію. Загалом у забігу взяли участь 265 818 спортсменів. Серед них на інвалідних візочках 1578 бігунів. Завдяки всесвітньому благодійному забігу вдалось зібрати 8,1 мільйон євро. Переможцем в цьому році став спортсмен з Японії, який пробіг 70,1 км.

Коментувати