Відео, Події, Суспільство

Шосткинський екоактивіст, який 14 років сортує вторсировину, провів еко-захід у Пункті незламності в одній з багатоповерхівок міста (+ відео)

Шосткинець Ігор Салдига вже 14 років живе за принципом “Еко-свідомість. Зміни починаються з себе”. Все сміття в своєму будинку він сортує та здає вторсировину. Про це Igor Saldyga написав на своїй сторінці Фейсбук.

Стиль життя екоактивіста співпав з ініціативами свідомих мешканців однієї шосткинської багатоповерхівки. У нашому місті це перший прецендент, коли жильці багатоквартирного будинку сортують вторсировину і виручені кошти використовують на благоустрій двору та на потреби Пункту незламності, який знаходиться у підвалі їхнього будинку.

Активісти багатоповерхівки у Пункті незламності організовують різнопланові активності. Тут проводяться для дітей і дорослих корисні майстер-класи по реанімації світлодіодних лампочок, випалюванню на дереві, виготовленню окопних свічок, заняття з психологом, тощо. У якості спікера на еко-захід сюди був запрошений і екоактивіст Ігор Салдига.

На еко-заході обговорили сортування пластиків та інших відходів. Ігор Салдига розповів, які матеріали сортуються та здаються, а які, на жаль, йдуть на смітник. Екоактивіст поділився досвідом, як зменшити споживання пластику в побуті. А на завершення, провели еко-вікторину на засвоєння почутого з розіграшем призів. Навіть влаштували еко-батл упаковки йогуртів. Кожен учасник цього заходу отримав біорозкладні брендовані пакети.

“Сподіваюся, лікбез з сортування відходів виявився корисним. Що цікаво, найменшому учаснику заходу виповнилося тільки 3 рочки! Бережіть довкілля та ставайте еко-свідомими громадянами! Сортуйте відповідально, – написав екоактивіст Ігор Салдига.

Фото і відео зі сторінки Фейсбук Ігоря Салдиги

Коментувати