Гуманітарна допомога, Медицина, Офіційно, Суспільство

Шосткинська ЦРЛ отримала від міжнародних благодійників два апарати-ШВЛ

Сумщина отримала апарати-ШВЛ від міжнародних благодійників. Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація.

(Фото ілюстративне)

До 11 медичних закладів області передано 31 апарат штучної вентиляції легень, які надійшли від італійських партнерів. Від «Фонду Мальве ді Україна» Шосткинська ЦРЛ отримала два апарати-ШВЛ.

«31 апарат-ШВЛ надали наші італійські колеги за сприяння народних депутатів від Сумщини. Це сучасне медичне обладнання, яке вкрай необхідне для того, щоб лікувальні заклади були спроможні надавати якісні медичні послуги для населення», – прокоментував під час вручення обладнання та сертифікатів начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

За словами амбасадора “Фонду Мальве ді Україна” Миколи Задорожнього, асоціація з початку повномасштабної війни активно допомагає українським медичним закладам, а також військовим, долучається до посилення їх спроможності. Цього разу вони передали до України нові, сучасні, багатофункціональні апарати штучної вентиляції легень. Це обладнання має значно ширші можливості, ніж звичайні кисневі апарати, тож і використовується у багатьох випадках.

За активну громадську та волонтерську діяльність очільник області Володимир Артюх також відзначив Подяками голови Сумської обласної державної адміністрації керівництво «Фонду Мальве ді Україна» та італійських і українських благодійників, завдяки яким Сумщина отримала це сучасне та дороговартісне обладнання.

Також під час зустрічі з головними лікарями очільник області звернув увагу на рівень доступності жителів прикордоння до медичної допомоги. Володимир Артюх зазначив, що наразі особливу увагу треба приділити вирішенню проблемних питань, які стосуються надання екстреної медичної допомоги, забезпечення лікарень транспортом високої прохідності, обладнанням, укомплектування штату лікарями.

Крім того, аптеки, які розташовані у медичних закладах, обов’язково мають працювати за програмою «Доступні ліки».

Коментувати