COVID-19, Події

Шостка у “зеленій” карантинній зоні: ситуація з захворюваністю на COVID-19 покращується

У ході апаратної наради при міському голові, яка відбулася сьогодні, 14 червня, обговорили епідемічну ситуацію у Шосткинській громаді. Медики констатують  зниження захворюваності на COVID-19. Як повідомила Ірина Хаміцевичзавідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України», протягом минулому тижня у Шостці та населених пунктах громади було зафіксовано 9 випадків інфікування на COVID-19, серед захворілих троє дітей.

– У травні захворюваність знизилась більше ніж у три рази, якщо порівнювати з квітнем. Станом на 14 червня залишається 47 активних осередоків COVID-19. А тому обмежувальні заходи, які діють у межах «зеленої» зони мають бути дотримані, – підкреслила Ірина Хіміцевич.

На амбулаторному лікуванні наразі знаходиться 16 осіб, серед яких троє дітей, зазначив Олександр Жук, директор Центру ПМСД.

В інфекційному відділенні ЦРЛ перебуває 31 особа, з них 11 – мають підтверджений діагноз Covid-19, одна хвора у важкому стані, проінформував головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин. Він також зазначив, що починаючи з минулого тижня, як по Україні вцілому, так і на Сумщині, зменшено кількість лікарень, які надають допомогу хворим на коронавірус.

– Кролевецька та Глухівська лікарні припинили прийом хворих на COVID-19. Тому до Шосткинської ЦРЛ поступають хворі з інших районів. Наразі в Шосткинській ЦРЛ перебуває на лікуванні один хворий з Путивльського району, та ще три з С-Будського та Ямпільського районів, – зазначив Олег Штогрин.

Зі інформацією головного лікаря ЦРЛ, медичний заклад підписав угоду на закупку двох кріоциліндів для інфекційного відділення. Крім цього, проведена велика робота для отримання ліцензії на роботу компьютерного томографу.

Минулої п’ятниці ми відправили документи до Державної ядерної інспекції на отримання дозволу на роботу комп’ютерного томографу, який нещодавно з’явився в Шосткинській ЦРЛ. Сподіваюсь, що найближчим часом КТ запрацює, – висловив сподівання Олег Теофільович.

Усі деталі – на відео.

Коментувати