Події, Суспільство

“Шахтар” допоміг важко пораненому на фронті шосткинцю Віталію Шумею з лікуванням у Барселоні

Футбольний клуб «Шахтар» повністю оплатив усі витрати з лікування та реабілітації українського військового Віталія Шумея в Університетському госпіталі Інститут Гуттманна (Institut Guttmann) в Барселоні, що є одним з провідних центрів нейрореабілітації у світі та найбільшим у Європі. Захисник України вже перебуває в клініці, де отримує всю необхідну медичну допомогу.

Про це повідомляє футбольний клуб “Шахтар”.

Нагадаємо, Віталій Шумей, під час повномасштабного російського вторгнення в Україну був командиром зенітно-ракетного комплексу. У серпні під Авдіївкою він зазнав мінно-вибухової травми голови, через що втратив можливість пересуватися, говорити та самостійно їсти.

Віталій переніс три операції, лікувався в Дніпрі, Києві, потім у Чернігові. Весь час поруч з героєм перебуває його батько Сергій Шумей, який в усьому допомагає прикутому до ліжка синові.

Дізнавшись цю історію, ФК «Шахтар» знайшов клініку та домовився з іспанськими медиками про надання допомоги бійцю, а також виступив з ініціативою повністю оплатити всі витрати, пов’язані з транспортуванням Віталія Шумея та його батька до Барселони, лікуванням і подальшою реабілітацією. Щойно стан військового стабілізувався, його наприкінці березня реанімобілем доправили до Іспанії, де тепер на Віталія чекає тривала реабілітація та допомога профільних лікарів.

под

Коментувати