Суспільство

Чому Dewars став таким популярним

Марка Дюварс відома в усьому світі. Цей віскі неодноразово ставав найпопулярнішим у США та інших країнах, отримав визнання експертів і десятки міжнародних нагород. Його історія вже налічує близько двох століть, і за цей час смак став витонченішим та багатшим.Image

Як був створений віскі Dewars

Наразі марка посідає п’яте місце у світі за обсягом продажів, але історія почалася в 1846 році з побудови невеликого заводу в передмісті Перту. Джон Дюварс вже мав досвід у торгівлі й розумів, наскільки складно буде виділитися серед конкурентів. Тому застосував декілька рекламних хитрощів, завдяки яким Dewars швидко став відомим.
Він швидко завоював прихильність покупців у своєму регіоні та залишив синам успішне підприємство. Проте справжнього розквіту воно досягло за Джона-молодшого та його брата Томаса. Молодший син виявився геніальним маркетологом, який застосовував нехарактерні для того часу засоби. Він вирішив підкорити британський ринок і вирушив у кругосвітню подорож для популяризації напою. Зокрема:

  1. найняв волинкаря, який грав біля стенда на виставці міцного алкоголю;
  2. відправляв до трактирів акторів, які вимагали тільки віскі Dewars;
  3. домовився з Томасом Едісоном про створення першої кінореклами у Вашингтоні;
  4. у Лондоні встановив на набережній величезну фігуру волинкаря — символу бренду;
  5. відправив американському президентові бочку віскі, що спричинило масове обурення.

Хлопець знаходив нестандартні ходи, заставляючи пресу добровільно писати про його «засоби». Так він заощадив значну частину коштів та швидко завоював ринки Великобританії, США, Європи.

Як правильно пити віскі Dewar’s

Преміальний напій оповито безліччю традицій і легенд, яких зовсім не обов’язково дотримуватися. Пити його бажано в чистому вигляді, адже букет не потребує жодних доповнень. Проте можна створити й коктейль на власний смак. Головне — придбати справжній Dewar’s в маркеті МАУДАУ.
Ця марка віскі славиться чистим смаком і багатогранним букетом із кількома яскравими нотами. Тому для отримання справжньої насолоди варто дотримуватися декількох правил:

  1. Бажано влаштувати затишну атмосферу, яка допоможе повністю поринути у світ бажань.
  2. Напій охолодити до 18–20 °C, щоб повністю розкрився букет і додаткові ноти стали чіткішими.
  3. Рекомендують вибирати келихи з тонкого скла на низькій ніжці, щоб краще бачити переливи насиченого кольору.
  4. Келих краще наповнити не більш як на третину, аби можна було прокрутити та оцінити текстуру.
  5. Можна додати трохи холодної води, так аромат стане насиченішим, проте лід використовувати не радять.

Споживати Дюарс краще з холодними закусками, м’ясом, морепродуктами та десертами. Дегустатори наголошують, що з пряними стравами та продуктами з вираженим смаком на кшталт цитрусових його не варто комбінувати. Ці закуски переб’ють ніжний букет.

Коментувати