Влада, Гуманітарна допомога, Новини, Суспільство

В цьому році для переселенців Сумщини побудують модульні містечка

Начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ обговорив із Координаторкою системи ООН в Україні Деніз БРАУН актуальні питання життєдіяльності регіону, зокрема щодо евакуації населення з прикордоння Сумщини, подальшого налагодження співпраці у підготовці до зими та гуманітарної проблематики.

Про це інформують на сайті Сумської ОВА.

«Дякую системі ООН за потужну підтримку Сумщини і впевнений, що організація і надалі сприятиме залученню широкого кола партнерів та донорів для допомоги області, яка щодня обстрілюється ворогом, – підкреслив Володимир АРТЮХ. – Росіяни застосовують різні види зброї і не тільки по прикордонню, а й по населеним пунктам, які знаходяться на значній відстані від лінії зіткнення. Ворог руйнує цивільну інфраструктуру, вбиває мирних людей».

Очільник області окреслив ситуацію щодо проведення евакуації населення з 5-ти, 10-кілометрової зони Сумщини, зокрема й з Білопілля та Ворожби, де ситуація залишається напруженою через посилення ворожих обстрілів.

У цьому аспекті необхідна допомога міжнародних партнерів щодо зведення модульних містечок для переселенців.

Першу черга, це більше 100 місць, за допомогою Міжнародного Червоного Хреста планується побудувати вже в цьому році.

Також сторони обговорили важливе питання створення переліку людей, які евакуюються самостійно з тим, щоби надати їм необхідну допомогу.

Володимир Артюх акцентував увагу іноземних друзів важливості підтримки у сфері енергетики. Зокрема, щодо встановлення обладнання, яке допоможе стабілізувати енергетичну систему області у разі пошкодження, через ворожі атаки.

Координаторка системи Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніз БРАУН висловила підтримку Сумщині і анонсувала змінення стратегії подальшої співпраці, яка буде орієнтована здебільшого на довготривалі проєкти.

«Наразі важливим є перехід від вирішення гуманітарних питань до відбудови та стратегічного планування. Ми переконалися, що Сумщина має конкретне бачення подальшого розвитку, тому зараз необхідно думати про планування довготермінових заходів. Сподіваюся, що разом нам вдасться досягти бажаного результату і підсилити гуманітарну складову планами з відновлення та зростання», – підкреслила вона.

Коментувати