102, Події, Суспільство

У 19-річної мешканки Сумщини поліцейські вилучили наркотиків на 1,5 мільйона гривень (+відео)

Дев’ятнадцятирічна мешканка обласного центру займалася збутом психотропних речовин на території міста Суми. Однак залишитись невикритою їй не вдалося. Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили дівчині про підозру, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

До працівників управління боротьби з наркозлочинністю в Сумській області ДБН НПУ надійшла інформація про те, що одна з мешканок обласного центру може бути причетною до розповсюдження наркотиків шляхом закладок.

У межах оперативно-профілактичного відпрацювання, спрямованого на виявлення та припинення кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, поблизу одного з поштоматів міста Суми правоохоронці побачили вказану дівчину.

У ході огляду посилки, яка була при ній, поліцейські виявили всередині 2 пакунки з психотропною речовиною «Екстазі» у кількості 300 пігулок. На місце події негайно була викликана слідчо-оперативна група Сумського районного управління поліції.

Під час проведення невідкладного обшуку за місцем мешкання зловмисниці поліцейські знайшли 300 грамів психотропної речовини амфетамін, 50 грамів психотропної речовини PVP-солі, а також наркотичні засоби мефидрон загальною вагою 200 грамів та 100 грамів елітного сорту канабісу.

У ході подальшого розслідування працівники поліції з’ясували, що починаючи з вересня минулого року зловмисниця співпрацювала у якості закладчиці з Інтернет-магазином. Психотропні речовини отримувала через поштові відправлення та після цього здійснювала їх збут на території міста Суми шляхом закладок. За цінами чорного ринку загальна вартість вилученого становить близько 1,5 млн грн.

Поліцейські вилучили все знайдене та направили для проведення експертиз. Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили зловмисниці про підозру за фактом скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Коментувати