Події, Фоторепортаж

У Шостці стримували натовп “агресивно налаштованих осіб” у їх спробах прорватися до будівлі суду (Фото)

Чергові тактико-спеціальні навчання провели судові охоронці Сумщини. Сьогодні, 09 липня, у Шосткинському міськрайонному суді Сумської області пройшли навчання співробітників Служби судової охорони із залученням місцевих підрозділів поліції та служби з надзвичайних ситуацій. Головна мета цих навчань полягала у відшліфуванні механізму спільних дій судової охорони, силовиків, рятувальників та представників судової гілки влади для убезпечення всіх учасників судового процесу.

Програма навчань була досить насиченою. Зокрема судові охоронці відпрацювали тактику стримування натовпу агресивно налаштованих осіб у їх спробах прорватися через лінію охорони на вході до суду та попередження агресивних дій з боку недружньо налаштованих учасників судового процесу в самому судовому засіданні з подальшою передачею порушників громадського порядку до правоохоронців.

Також спільно із представниками ДСНС співробітники Служби відпрацювали дії у разі можливого виникнення пожежі чи задимлення у приміщенні суду, зокрема: евакуацію персоналу та відвідувачів суду, застосування засобів пожежогасіння та надання допомоги умовно постраждалим. Разом із керівником апарату суду відпрацьовано заходи з евакуації документації та матеріалів, що містять службову інформацію. Підбиваючи підсумки навчань, начальник відділу організації охорони та підтримання громадського порядку територіального управління Служби судової охорони у Сумській області підполковник Служби судової охорони Олександр Курбет відзначив, що визначені навчальним планом завдання відпрацьовано повністю та висловив впевненість, що набуті професійні навички допоможуть їх учасникам успішно виконувати свої службові обов’язки.

Шосткинське районне управління поліції

Коментувати