102, Події

У Шостці створено мобільну групу реагування на факти вчинення домашнього насильства

На Сумщині перші мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства почали працювати ще восени 2019 року. Враховуючи їх позитивний результат, з сьогоднішнього дня такі групи сформовані в Шосткинському районному управлінні та Конотопському районному відділі поліції, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Спеціально підготовлені співробітники поліції, у випадку отримання повідомлення про насилля в сім’ях, будуть виїздити на місця подій у цих районних центрах, а також на території районів, розбиратися в ситуаціях, що склалися, вивчати їх, проводити профілактичну роботу серед порушників, а за потреби й притягати їх до відповідальності.

Щодня, зі скаргами на насилля в сім’ях, до поліції області надходять десятки повідомлень. Це свідчить про те, що сама проблема перестає бути латентною – вона виходить із тіні. Люди починають про це говорити. Як же діє сам «механізм» починаючи з дзвінка до поліції потерпілого від домашнього насилля, до певного результату, про це розповідає заступник начальника ГУНП в Сумській області Микола Худенко.

Коли особа звертається на спеціальну лінію «102», вона повідомляє про обставини події. Оператор служби «102» вже кваліфікує, яке саме відбувалося правопорушення, і, якщо у ньому вбачаються ознаки, що свідчать про вчинення домашнього насильства, то першим на місце події приїжджають працівники мобільної групи реагування на факти вчинення домашнього насильства, які й з’ясовують усі обставини події. Якщо під час цього правопорушення присутня дитина, яка є свідком або стосовно неї вчиняли правопорушення, то залучається працівник ювенальної превенції. Якщо є ознаки кримінального правопорушення, то залучаються фахівці з слідства та карного розшуку.

Коментувати