102, Події, Суспільство

У Шостці співробітники кримінальної поліції розкрили крадіжку грошей з банківської картки місцевого жителя

Зловмисник, яким виявився неповнолітній, скористався чужим мобільним телефоном і банківською карткою для зняття коштів з рахунку власника гаджета. Загальна сума збитку склала понад 16 000 гривень, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Про те, що з його банківської картки вкрали всі наявні кошти, а саме 16 338 гривень, у поліцію повідомив 46-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що за кілька днів до цього він втратив свій мобільний телефон, доступ до якого був закодований графічним ключем, та свою банківську картку.

Провівши ряд оперативно-пошукових заходів, співробітники кримінальної поліції Шостки встановили зловмисника. Ним виявився 17-річний житель міста Кролевець, який гостював у родичів у Шостці. Хлопця розшукали і він зізнався в скоєному.

За словами підозрюваного, він випадково знайшов на лавці біля багатоповерхівки залишений мобільний телефон. Під чохлом гаджету знаходилася й банківська картка. Чужий засіб зв’язку парубок забрав з собою. Пізніше він підібрав графічний ключ до мобільного та за допомогою нього отримав доступ до банківських рахунків власника гаджета. Зняті кошти хлопець витратив на свої потреби.

Слідчі поліції вже оголосили підозру парубку в скоєнні злочину передбаченого ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. Остаточне покарання йому визначить суд.

Коментувати