101, Освіта

У Шостці рятувальники навчають учнів початкових класів вимогам безпеки життєдіяльності

Сьогодні, 20 квітня, у м. Шостка, в рамках проведення тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності, працівники підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій завітали до загальноосвітньої школи №5.

Перш за все школярам розповіли, що натрапити на застарілі боєприпаси або на схожі на них предмети можна будь-де. Особливо, у дану пору року, коли люди займаються земельно-польовими роботами та все більше відвідують ліси. Отже діти повинні пам’ятати, що неможна такі небезпечні знахідки навіть чіпати, а тим більше намагатися їх вилучити. Говорили і про те, що поблизу з небезпечними предметами не можна користуватись засобами зв’язку – це може спровокувати вибух. Необхідно відійти тим шляхом, яким прийшли на відстань не менше 100 метрів та повідомити дорослих або безпосередньо зателефонувати на лінію екстреного виклику «101».

Окрім цього фахівці застерегли школярів від пустощів з вогнем та розповіли до яких небезпечних наслідків можуть призвести такі забавки. Також присутнім наголосили, що не можна спалювати рослинність та її залишки і навели приклади масштабних пожеж, які днями приборкували глухівські вогнеборці. А причиною цих займань стала необережність та безвідповідальність людей, які палили суху траву.

Школярам розповіли як поводитися у випадку, коли станеш свідком пожежі на відкритій території, на лузі або у лісовій місцевості. Головне – негайно залишити небезпечну територію та одразу повідомити про пожежу дорослим або безпосередньо рятувальникам.

Головне управління ДСНС України у Сумській області

Коментувати