101, ДСНС, Події, Суспільство

У Шостці, приборкуючи пожежу господарчої споруди, вогнеборці запобігли масштабному загорянню в житловому секторі

6 травня о 19:00 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про загоряння господарчої споруди по вул. Тиха у м. Шостка. Вже за 5 хв на місце виклику прибув черговий караул 7-ї державної пожежно-рятувальної частини. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Сумській області.

Як було встановлено, вогонь охопив окремо розташовану дерев’яну споруду, де зберігалися сіно, дрова та інші горючі речі. Утворилося сильне задимлення. Через щільну забудову полум’я погрожувало перекинутися на поруч розташовані інші будівлі. На гасіння рятувальники залучили додаткові сили і засоби. В осередку горіння довелося працювати у захисних апаратах. Для забезпечення безперебійної подачі води автоцистерни направлялися для дозаправки до найближчого пожежного гідранту, розташованого в 500 м від осередку горіння.

О 20:07 вдалося локалізувати загоряння, відвернувши небезпеку від 4 господарчих споруд та 2 житлових будинків. Вогнеборцям довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 23:08, використавши на гасіння близько 50 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 15 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки ДСНС України.

Коментувати