102, Події, Суспільство

У Шостці працівники поліції нагадали громадянам як не потрапити у шахрайські пастки (+відео)

Поліцейські офіцери громади зустрілися з місцевим населенням та нагадали найрозповсюдженіші шахрайські схеми сьогодення, серед яких: покупка -продаж товарів у мережі Інтернет, оренда неіснуючих осель, фейкові програми підтримки, вигадане волонтерство, «дзвінок з банку» чи то візит фейкових працівників соцзабезпечення, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області

Правоохоронці нагадали, що потрібно користуватися тільки офіційними додатками та в жодному разі не переходити за посиланнями, що надходять через смс-повідомлення або месенджери. Адже існує висока ймовірність стати жертвами фішингу.

Поліцейські офіцери громади закликали не вводити на невідомих ресурсах персональні чи банківські дані. Адже якщо невідомі просять перерахувати гроші на послуги нотаріусу або сплатити комісію для отримання державних виплат, ймовірно, вас намагається ошукати аферисти.

Наприкінці працівники поліції порекомендували громадянам проявляти обережність і уважність, а також дбати про безпеку власних заощаджень!

Коментувати