102, Події

У Шостці поліцейські проводять профілактичні заходи під умовною назвою «Автобус-2021»

10 травня розпочався комплекс цільових профілактичних заходів направлений на зниження рівня аварійності та попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирського транспорту. Під час чого особлива увага приділяється недопущенню фактів перевезення водіями автобусів пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортних засобів, а також порушень правил зупинки під час здійснення посадки-висадки пасажирів, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Позапланові перевірки проводяться у всіх, без винятку, пасажирських автоперевізників. При цьому особлива увага звертається на дотримання ними вимог безпеки дорожнього руху, в тому числі режиму праці і відпочинку водіїв, проведення перед- і післярейсових технічних оглядів транспортних засобів і медичного огляду водіїв, рівня кваліфікації тих, хто сідає за кермо, а також належного реагування на допущені ними порушення Правил дорожнього руху.

Співробітники груп реагування патрульної поліції вже перевірили 13 автобусів, з яких 3 – перевозять групи дітей. За результатами перевірок виявили і задокументували 11 порушень законодавства, допущених водіями пасажирського транспорту.

До адміністративної відповідальності за ознаками ст. 121 – 1 «Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах» Кодексу України про адміністративні правопорушення притягнуто двоє керманичів пасажирського транспорту. За ознаками ст. 133 – 1 «Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом» цього ж кодексу України – 9.

Превентивні заходи триватимуть до 20 травня включно. Поліцейські радять усім керівникам підприємств і водіям, які здійснюють перевезення пасажирів, бути взаємоввічливими та дотримуватися норм, встановлених Законами. А пасажирам треба пам’ятати, що вони є учасниками дорожнього руху, тому краще відмовитися від поїздки в переповненому транспорті, не вимагати водія зупинитись де заманеться та не відволікати водія під час руху.

Нагадаємо, якщо водій автобусу порушує правила перевезення пасажирів чи Правила дорожнього руху – негайно інформуйте поліцію Шостки за номерами телефонів: (050) 327-91-48, або на цілодобову лінію 102.

Коментувати