102, Події, Суспільство

У Шостці поліцейські оголосили підозру чоловіку, який скоював крадіжки майна громадян

На рахунку зловмисника крадіжка наплічника з документами, грошима, телефоном та іншими особистими речами потерпілого, а також незаконне заволодіння чужим мобільним телефоном, який він використовував для власних потреб. Співробітники кримінальної поліції не лише встановили особу зловмисника, а й знайшли та повернули частину викрадених речей власникам, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

За даними слідства, 24-річний шосткинець скористався моментом, коли 37-річний потерпілий був напідпитку та викрав його рюкзак, де був паспорт громадянина України, банківські картки, інші документи, а також мобільний телефон та гроші в різних валютах. Крім того, цей же зловмисник викрав мобільний у іншого чоловіка. І хоча останній виправдовується, що, нібито, він його знайшов, правоохоронці кваліфікували його дії як крадіжка. Адже підозрюваний за допомогою цього гаджета та встановленого на ньому банківського додатку потерпілого розраховувався за покупки у крамницях, а також використовував телефон і в інших цілях, навіть не намагаючись знайти власника.

Слідчі поліції вже оголосили вказаному громадянину про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 3 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» Кримінального кодексу України. Крім того, правоохоронці вже знайшли частину викрадених речей та повернули власникам.

Коментувати