102, Події

У Шостці поліцейські встановлюють особу шахрая, який заволодів коштами місцевої жительки

Назвавшись в телефонній розмові співробітником служби безпеки банку, зловмисник обманом змусив потерпілу виконати його інструкції, після чого остання втратила понад 20 000 гривень кредитних коштів, повідомляють у Шосткинському районному відділі поліції.

До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернулася 46-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого, який у розмові назвався співробітником служби безпеки банку. Чоловік розповів, що з «кредитки» жінки невідомі намагалася зняти кошти, проте їм вдалося вчасно їх вберегти від несанкціонованого зняття. Аби подібного не сталося, він порадив їй змінити пін-код на її картці.

Жінка погодилася й, підтримуючи телефонний зв’язок з «банкіром», підійшла до найближчого терміналу самообслуговування, де провела всі операції вказані «добродієм». Лише за кілька годин після цього вона зателефонувала на «гарячу лінію» фінансової установи і від реальних банківських працівників дізналася, що спілкувалася з шахраєм.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого правоохоронці встановлюють особу афериста.

Поліцейські вкотре нагадають громадянам, що не варто довіряти невідомим телефонним співрозмовникам, а отриману від них інформацію треба ретельно перевіряти. Тож якщо вам пропонують в телефонному режимі підвищити кредитний ліміт, підвищити рівень безпеки вашої банківської картки тощо – не погоджуйтесь! Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно в фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати