102, Події

У Шостці поліцейські встановлюють особи аферистів, які виманили у двох місцевих жительок 17 000 грн

Вчора до поліції Шостки звернулася двоє місцевих жительок, які стали жертвами шахрайських дій невідомих осіб. У першому випадку жінка надала невідомому коди доступу до своєї фінансової сторінки у Інтернеті та пін – код від своєї банківської картки, у результаті чого втратила 3 000 гривень. Інша постраждала власними діями надала можливість зловмисникам дистанційно перевипустити свою сім – картку, за допомогою якої вони зняли з її банківських рахунків 14 000 гривень, повідомляють у Шосткинському районному управлінні поліції.

До поліції Шостки із заявою про шахрайство звернулася 35-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що знайшла в Інтернеті оголошення про отримання грошової допомоги від держави. Перейшовши за запропонованим посиланням, заявниця ввела там дані своєї банківської картки, вказавши пін – код до неї та код доступу до своєї фінансової сторінки у Інтернеті. Після чого з її рахунку зникло 3 000 гривень. Інша 44-річна постраждала розповіла правоохоронцям, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який назвався в розмові оператором мобільного зв’язку. Останній запропонував убезпечити її номер мобільного телефону, скориставшись їх послугою. Остання погодилася. За якийсь час їй передзвонили і запропонували натиснути кнопку «1» для підключення, нібито, цієї послуги, що вона і зробила. Пізніше жінка з’ясувала, що вона не може здійснювати дзвінки зі свого мобільного, бо її сім – картка, яка, до речі, прив’язана до банківських карток, не зареєстрована в мережі. Перевіривши того ж дня в банкоматі баланс по своїм фінансовим рахункам, жінка заспокоїлася. Проте за кілька днів потому вона виявила, що звідти зникло 14 000 гривень.

У поліції за цими фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких встановлюють особи зловмисників.

Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не розголошувати стороннім особам конфіденційну інформацію по своїм платіжним карткам, ким би вони не називалися. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі.Крім того, не робіть поспішно будь-які дії зі своїми сім – картами, які вам нав’язливо пропонують невідомі телефонні співрозмовники. Про акції телефонних компаній та підключення додаткових послуг по вашому номеру ви можете дізнатися в центрі обслуговування абонентів. Будьте обачні!

Коментувати