102, Події

У Шостці поліцейські викрили неповнолітню дівчину у вчиненні шахрайства

Під приводом термінового телефонного дзвінка мамі, 14-річна дівчина попросила у перехожої мобільний телефон і разом з гаджетом втекла. Правоохоронці не лише встановили її особу, а й найближчим часом повернуть власниці її мобільний.

До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернулася 35-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що днями вона дала невідомій дівчині на вулиці свій мобільний телефон, нібито, для термінового дзвінка мамі, а та втекла разом з гаджетом. Правоохоронці провели необхідну перевірку й за якийсь час встановили особу дівчини. Нею виявилася 14-річна мешканка Шостки. Як з’ясувалося, чужим мобільним вона користувалася сама, не змінивши навіть сім-карту потерпілої. Тож поліцейські вилучили у неї гаджет і після необхідних слідчих дій повернуть власниці.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. За скоєне дівчині загрожують заходи виховного характеру, адже остання не досягла віку кримінальної відповідальності за цією статтею.

Коментувати