102, Події

У Шостці пенсіонер хотів купити велотренажер через Інтернет, натомість потрапив у шахрайську пастку

Намагаючись придбати через відомий сайт оголошень велотренажер, житель Шостки перерахував продавцю 900 гривень передоплати. В результаті необдуманої дії чоловік залишився і без вподобаної речі, і без грошей, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

З заявою про шахрайство у поліцію звернувся 68-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що знайшов на відомому Інтернет – ресурсі оголошення про продаж велотренажеру. Він зв’язався з автором об’яви і домовився з ним про угоду купівлі – продажу. За вимогою продавця шосткинець перерахував на вказаний номер банківської картки 900 гривень передоплати, після чого той перестав виходити на зв’язок.

По даному факту у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за товар, який ви хочете придбати через Інтернет. Розраховуйтесь за нього під час отримання в логістичній компанії, попередньо перевіривши вміст посилки. Будьте обачні.

Коментувати