Освіта, Технології

У Шостці можна здобути спеціальність електромонтера з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок

На базі багатопрофільного Державного навчального закладу «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» розпочав роботу навчально-практичний центр із підготовки кваліфікованих робітників за професією сучасності – «Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок». Освітній заклад – єдиний на Сумщині, який дає змогу підготувати висококваліфікованих фахівців за цією професією, зазначає його директор Тетяна Лазарева.

– Навіть в Україні таких закладів лише декілька. Для навчання ми створили потужну матеріально-технічну базу, зокрема навчальну сонячно-мережеву електростанцію, потужністю 3 кВТ, майстерні для робочих місць підготовки спеціалістів.

На сьогодні сонячна енергетика широко застосовується у випадках, коли малодоступність інших джерел енергії в сукупності з достатньою кількістю сонячного випромінювання виправдовує її економічно, зазначає викладач спецдисциплін ДНЗ ШЦПТО Олексій Тищенко.

Для того, щоб нам генерувати сонячну електроенергію потрібні полікристалічні або монокристалічні сонячні модулі та єнергія сонця, яка є необмеженою в світлу пору доби. Вона перетворюється в електричну енергію», яка є “чистою” тобто, здобутою від сонця, а не від викопного палива».

Варто зазначити, що з 1 вересня цю професію вже освоюють 25 студентів не тільки з Шостки, а й сусідніх міст.

Коментувати