COVID-19, Події

У Шостці кількість хворих на Covid-19 зменшується, втім мешканців громади закликають дотримуватись усіх протиепідемічних правил

На початку апаратної наради при міському голові Микола Нога висловив слова співчуття родині Сергія Корнієнка, директора СЮН, який помер 21 травня від коронавірусу.

Все життя він віддав Шостці, був патріотом, учасником ліквідації аварії на ЧАЕС.

Керманич громади закликав громадян не розслаблятися та дотримуватися всіх протиепідемічних правил: масковий режим, дистанція півтора метри.

За минулий тиждень у Шостці та селах громади зафіксували 69 нових випадки захворювання на Covid-19, на позаминулому їх було 81. Про це повідомила у ході апаратної наради Ірина Хаміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

– Станом на сьогодні, 24 травня, по місту залишається 161 активних очагів Covid-19 та ще 29 по селах Шосткинського району. На минулому тижні на самоізоляції перебувало 298 осіб – це контактні, хворі та особи з підозрою на коронавірус. Тому заходи безпеки, що передбачені жовтою зоною мають безумовно виконуватись.

На минулому тижні захворів один медичний працівник та 5 дітей, один з яких – вихованець дитячого садку,  2 – школярі та 2 – студенти. На минулому тижні збільшилась кількість випадків ГРВІ.

На минулому тижні було зафіксовано на 137 випадків більше ніж на попередньому. Це пов’язано з відновленням учбово-виховного процесу. Втім, ми знаходимось нижче епідпорогу, – зазначила Ірина Хаміцевич.

Хоч кількість хворих на коронавірус зменшується, важкі пацієнти все ж є. В інфекційному відділенні ЦРЛ перебуває 51 особа, з них 42 – мають підтверджений діагноз Covid-19, один хворий знаходяться на апараті ШВЛ. Про це повідомив головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин.

Закликаю всіх берегтися, адже якщо люди хворіють, то дуже важко.

На минулому тижні здійснено 171 ПЛР-дослідження. Триває і вакцинальна кампанія, зазначив Олександр Жук, директор центру ПМСД.

 Другу дозу вакцини отримало 69 осіб – це маломобільні групи населення та викладачі, які беруть участь у ЗНО.

Коментувати