COVID-19, Події

У Шостці згорнули частину відділень для хворих на коронавірус, вони переходять в резерв

За минулу добу COVID-19 підтвердили у 70 осіб області. У Шостці та районі нових хворих немає. Станом на 4 червня від COVID-19 в Сумській області одужало 74163 осіб, з них за минулу добу – 111, серед яких і 21 особа з Шостки та 6 – з Шосткинського р-ну.

Загалом же у Шостці зменшилась динаміка захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19. Як зазначила завідуюча інфекційного відділення ЦРЛ Тетяна Тупікова, у звязку з цим додаткові ЛОР та очне відділення, які приймали хворих на коронавірус згорнуті. Вони залишаться у резерві, тож за потреби там знову розгорнуть ліжка для пацієнтів.

– Если будут массовые госпитализации мы готовы развернуть резервные отделении на протяжении двух часов, – впевнена Тетяна Тупікова.

Наразі ж госпіталізація хворих здійснюється виключно до інфекційного відділення ЦРЛ, в якому станом на 4 червня перебуває 22 пацієнти, з яких 13 – мають підтверджений діагноз СОVID-19.

– Так же двое пациентов находятся под наблюдением реаниматологов, но нет ни одного пациента, который находился бы на аппарате ИВЛ. Началась массовая иммунизация населения – это одна из причин снижения заболеваемости, – підкреслила Тетяна Тупікова.

Зменшилась і кількість хворих, які лікуються амбулаторно. За інформацією Олександра Жука, директора ЦПМСД на амбулаторному лікуванні наразі перебуває 26 пацієнтів.

Коментувати