COVID-19, Головне, Здоров'я

У Шостці збільшилась кількість хворих на коронавірус та ГРВІ: епідпоріг перевищено на 42%

Рівень захворюваності на ГРВІ у громаді стрімко зростає. Про це свідчить невтішна статистика, яку озвучив у ході щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександр Жук, директор Центру ПМСД.

– На минулому кількість хворих збільшилася серед  дорослих – майже вдвічі, серед дітей – на 14%.

Вперше за весь епідемічний сезон, рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив епідпоріг на 42%, підкреслила Ірина  Хаміцевич, завідувачка Шосткинського міськрайонного відділу Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України.

– Ми зареєстрували 688 випадків захворювання, включно з ковід-19, і це на 192 особи більше ніж на попередньому тижні.

За інформацією медиків, за тиждень на covid-19 захворіли 102 особи з Шостки та ще 128 з району.

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус у Шостці знову ж таки розгорнули додаткові резерві ліжка у ЛОР та очному відділеннях. Наразі там перебуває 13 пацієнтів, в інфекційному відділенні – 62, з яких 42 мають підтверджений діагноз, двоє осіб у важкому стані, – повідомила Надія Дац, заступник головного лікаря ЦРЛ.

Микола Нога, дав доручення негайно встановити кисневу ємкість, яку додатково придбали для резервного відділення хворих на коронавірус.

У зв’язку зі зростанням захворюваності, збільшено і кількість тестувань методом ПЛР-дослідження. На минулому тижні протестовано 299 осіб. Допомагають медикам діагностувати коронавірус і швидкі тести, яких медичні заклади мають у достатній кількості, підкреслив Олександр Жук.

На минулому тижні ми отримали 1825 штук додатково, цю роботу будемо продовжувати.

Коментувати