COVID-19, Головне, Здоров'я

У Шостці захворюваність на ГРВІ та коронавірус б’є всі “рекорди”

Ситуація з захворюванням на коронавірус у громаді погіршується, щодня у місті та районі фіксують рекордні цифри з новими випадками covid-19. У зв’язку з цим збільшилось навантаження і на медиків, про це у ході апаратної наради повідомив головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин.

Поступає багато важких хворих. В інфекційних відділеннях перебуває на лікуванні 74 пацієнти, з них 53 мають підтверджений діагноз – «коронавірус». Половина хворих перебувають на кисневій підтримці, 3 особи – на апараті ШВЛ.

Фото – ілюстративне

За словами медика маємо і летальні випадки: померло троє хворих, які мали супутні патології.

Нажаль, ми не змогли їх врятувати. Вірус став більш коваршішим, адже вражає всі системи організму: не лише легені, а і серце та інші органи. Тому звертаюсь до всіх, що ми підходимо до «піку», а тому дотримуйтесь усіх правил карантину (носіння масок, миття рук, дистанція 1.5 метри).

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та коронавірус на минулому тижні перевищив епідпоріг на 80,5%, про це повідомила Ірина Хіміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Протягом минулого тижня захворюваність на ГРВІ збільшилась на 19%, захворіло 695 осіб, з них 382 – діти, повідомив у ході апаратної наради Олександр Жук, директор Центру ПМСД.

  • Всі хворі, які мають ознаки ГРВІ проходять тестування на коронавірус. Тому на минулому тижні ми 347 матеріалів на дослідження відправили в м. Суми.

Варто зазначити, що на амбулаторному лікуванні перебувають більше 300-т хворих осіб на коронавірус.

Олег Штогрин зазначив, що наразі хвороба сильніше вражає молодих та загалом відрізняється більшою кількістю складних випадків. 

Коментувати