Події, Суспільство

У Шосткинській громаді презентували проєкт розвитку галузі тваринництва через створення сімейних молочних ферм

Вчора, 13 квітня, за ініціативи керманича Шосткинської громади Миколи Ноги в Ковтунівському старостинському окрузі, в господарстві сім’ї Бриткових Наталії та Миколи, презентовано проєкт спрямований на розвиток тваринництва шляхом надання допомоги у створенні сімейних молочних ферм, повідомляє Відділ розвитку АПК Шосткинської міської територіальної громади.

На розсуд громадськості проєкт представили голова громадської спілки «Органічна Україна. Північ» Андрій Мараховський та керівник проєкту з розвитку сімейних молочних ферм Сергій Черненко.

В заході прийняли участь начальник відділу розвитку агропромислового комплексу Шосткинської міської територіальної громади Василь КІКТЬОВ, старости та власники особистих селянських господарств Воронізького, Собицького, Клишківського, Чапліївського та Тиманівського старостинських округів Шосткинської міської територіальної громади.

Проект було розпочато на Рівненщині у 2017 році, на сьогодні він діє вже в 6 областях України та до кінця 2022 року планується відкриття 1000 ферм. Даний проєкт реалізується кластером «Натуральне молоко» за підтримки ТОВ «УкрМілкІнвест» одного з найбільших молочних господарств Рівненщини. Підтримка сімейної молочної ферми включає: фінансову підтримку для відкриття ферми (будівельні роботи, обладнання), надання коштів на купівлю великої рогатої худоби, продаж кормів або технологічний супровід при заготівлі власних кормів, повний технологічний супровід: консультативні, ветеринарні, зоотехнічні та інші послуги, збір, охолодження та продаж молока. На закупівлю кожних 10 голів великої рогатої худоби, на поворотній основі, надається 220 тис. грн., на проведення будівельних робіт близько 50 тис. грн., на обладнання 80 тис. грн.

Даний проект зацікавив власників особистих селянських господарств нашої громади та представники Ковтунівського та Чапліївського старостинських округів приймуть участь у робочій поїздці на Рівненщину де зможуть побачити даний проект в дії.

Коментувати