COVID-19, Події, Суспільство

У Шосткинській громаді зростає захворюваність на ГРВІ

Шосткинський районний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб повідомив про захворюваність населення на ГРВІ, в тому числі і COVID-19 за період з 19 по 25 січня.

На минулому тижні на території Шосткинської та Зноб-Новгородської громад, як і в цілому по Сумській області, визначався низький рівень інтенсивності епідемічного процесу з грипу та ГРВІ, що не вимагає впровадження протиепідемічних заходів.

Показник захворюваності населення на грип та ГРВІ:

Сумська область – 554,0 на 100 тис. населення, що на 6,7% нижче середнього рівня інтенсивності епідемічного процесу (для Сумської області – 593,5 на 100 тис. населення).

Шосткинський район – 353,9 на 100 тис. населення, що на 39% нижче середнього рівня інтенсивності епідемічного процесу (для Шосткинського району – 580,04 на 100 тис. населення).

У Шосткинській громаді на ГРВІ всього захворіло – 445 осіб, що на 44,4% більше в порівнянні з минулим тижнем (захворіло – 308 осіб). З них дітей – 197 (на 40,7% більше захворюваності попереднього тижня), діти складають 44,2% від всіх захворілих (на попередньому – 140 дітей, 45,4%).

У Зноб-Новгородській громаді на ГРВІ всього захворіло 4 особи, що менше захворюваності попереднього тижня (10 осіб).

В Сумський області від початку епідемічного сезону зареєстровано 197 випадків грипу, з них 52 випадки підтверджено лабораторно. По Шосткинській громаді – випадки грипу не реєструвались.

По Зноб-Новгородській громаді від початку епідсезону зареєстровано 1 випадок грипу (на попередньому тижні, діагноз встановлено клінічно).

У Шосткинській громаді зареєстровано 5 нових випадків коронавірусу (на попередньому – 8 випадків), з них діти – 1. Найбільша частка захворілих серед дорослих у віковій групі 30-64 роки – 2 випадки. Госпіталізовано – 2 особи (вікові групи 30-64 роки – 1, 65 і старше – 1).

У Зноб-Новгородській громаді на звітному тижні нові випадки коронавірусу не зареєстровано.

У Шосткинському районному відділі Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб зазначають, вакцинація – єдиний дієвий спосіб забезпечити імунітет проти коронавірусної хвороби, уникнути ускладнень та летальних випадків, особливо для вагітних, людей старших за 60 років та людей з ослабленою імунною системою, супутніми захворюваннями. Вакцини абсолютно безоплатні.

Коментувати