Події, Суспільство

У Шосткинській громаді зменшується поголів’я великої рогатої худоби

Сільгосппідприємства Шосткинької громади на 99% зібрали урожай минулого року. Про це повідомила під час апаратної наради при міському голові головний спеціаліст відділу розвитку агропромислового комплексу Марина Геремес.

Вона також зазначила, що галузь тваринництва підбила підсумки роботи минулого року.

По сільськогосподарським підприємствам поголів’я великої рогатої худоби утримується ні рівні. За минулий рік валове виробництво молока склало 8056 тонн та реалізовано 291 тонну м’яса, – проінформувала Марина Геремес.

По домогосподарствах населення на минулому тижні, спільно зі старостатами, був проведений моніторинг, на наявність поголів’я худоби та птиці.

Нажаль практично по сім показникам у нас йде зменшення поголів’я. Корів зменшилось на 96 голів, овець на 21 голову, кіз на 11 голів, коней на 11 голів, птиці на понад 2 тисячі голів, – зазначила Марина Геремес.

Підтримка сільгоспвиробників, які здійснюють свою діяльність на прикордонні – одне з пріоритетних завдань місцевої влади. На цьому наголосив очільник Шосткинської громади Микола Нога.

– Головне, щоб економіка працювала. Сьогодні не так просто сільськогосподарським виробникам. Проблема не в тому більше чи менше, а проблема в тому, щоб працювати ефективно. І наша задача з вами допомогти їм у цій непростій і відповідальній справі, – зазначив Микола Нога.

Коментувати