Відео, Новини, Поліція, Суспільство

У Шосткинській громаді в с.Клишки відкрилася поліцейська станція, відтепер офіцер громади буде обслуговувати 15 населених пунктів (+ відео)

Сьогодні, 29 травня, у Шосткинській громаді, в с.Клишки, в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», відкрилася поліцейська станція. Для громади це визначна подія, тому на відкриття завітали поважні гості, начальник ГУ Національної поліції в Сумській області Петро Токар, т.в.о. начальника Шосткинського районного управління поліції Пилип Рогойський, голова Шосткинської громади Микола Нога та представники районної влади.

Як наголосив очільник громади, Микола Нога, незважаючи на війну, Україна рухається до європейських стандартів суспільного життя.

  • Сьогодні ми присутні при визначній події, коли у Шосткинській територіальній громаді відкривається пункт офіцера громади. Я вдячний обласному Управлінню поліції за те, що вони підтримали ініціативу .

Відтепер жителі Клишок та інших старостинських округів завжди будуть мати поруч свого поліцейського офіцера, до якого завжди можна звернутись за допомогою, це капітан поліції Артем Плющик.

Раніше у кожному селі були дільничні офіцери поліції, які мали мінімум необхідного для виконаня своїх обов’язків. Тепер же для офіцера громади створені всі умови для ефективного несіння служби. Як розповідає капітан поліції Артем Плющик, в його володінні є автомобіль, поліцейська станція, планшети, боді камери, вся необхідна оргтехніка.

Як наголосив староста Клишківського старостинського округу Віктор Долиняк, відкриття станції офіцера громади в значній мірі вплине на покращення криміногенної обстановки на старостинських округах, які він обслуговує.

А обслуговує офіцер громади шість старостинських округів, це 15 населених пунктів, де проживають 6,5 тисяч людей, з режимом роботи 24/7. Артем Плющик говорить, що офіцер громади, це не тільки правоохоронець, а й психолог, ще він може виступити у ролі батька для дитини, яка потребує його допомоги, а також надати домедичну допомогу.

  • Ми постійно знаходимося на громаді, 24/7. Телефон не вимикається. Постійно реагуємо на звернення, – говорить капітан поліції й додає, що головне завдання офіцера громади – це довіра населення.

Коментувати