Війна РФ проти України, Влада, Новини, Суспільство

У Шосткинському районі шість громад, де діють нові обмеження особливого режиму

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від українсько-російського кордону запровадили додаткові обмеження особливого режиму. Вони, зокрема, стосуються, в’їзду, перебування та проживання в прикордонній зоні.

Про це йдеться у спільному наказі Сумської обласної військової адміністрації та оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ».

Наказ вступив у силу 1 травня. Він передбачає заборону на вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування та проведення робіт, не пов’язаних із будівництвом фортифікаційних споруд, наданням медичної допомоги чи реагуванням та розслідуванням правопорушень.

Тобто у межах 5-кілометрової зони зможуть діяти військові, екстрені служби та правоохоронні органи. Сільськогосподарські роботи дозволили проводити на відстані 500 метрів від фортифікаційних споруд.

За межами окремих елементів фортифікаційних споруд дозволили сівбу низькорослих сільськогосподарських культур, догляд за ними та збирання врожаю лише за погодженням військових.

Додаткові обмеження охоплюють загалом 15 громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Миколаївську (сільську), Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Хотинську та Юнаківську. У Шосткинському районі під додаткові обмеження підпадають 6 громад: Дружбівська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Свеська, Середино-Будська та Шалигинська громади.

Коментувати