Здоров'я, Події, Суспільство

У Шосткинському районі вдвічі зросла захворюваність на туберкульоз

За 10 місяців 2023 року захворюваність на туберкульоз органів дихання серед мешканців області у порівнянні з минулим роком зросла на 30,8%. Це відбулося в основному за рахунок Шосткинського району, де захворюваність на туберкульоз у поточному році зросла удвічі. А в рейтингу районів області за кількістю хворих він посів лідируючу позицію з показником 50,08 випадків на 100 тис. населення. Про це повідомила лікар-епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Моренець.

Майже не відстає від Шосткинщини й Роменський район – 46,75 на 100 тис. населення. Третю та четверту позицію в цьому рейтингу займають Охтирський та Конотопський райони — відповідно 30,1 та 33,04 випадків на 100 тис. населення. Найменша захворюваність у Сумському районі – 27,9 випадків на 100 тис. населення.

За словами Валентини Моренць, захворюваність на туберкульоз серед дітей до 17 років у 2023 році зросла у шість разів порівняно з 2022 роком. Найгірша ситуація – у Роменському районі, де показник у 3-11 раз вищий, ніж в інших районах області.

Туберкульоз – це інфекція, що дуже швидко розвивається та прогресує насамперед в ослабленому організмі з низькою опірністю, слабкою імунною системою. Саме тому важливо пам’ятати про здорове харчування, фізичну активність та вчасне звертання за допомогою до лікарів.

Такі «прості» поради можуть врятувати життя та зберегти ваше здоров’я, а у разі своєчасного адекватного лікування туберкульоз практично завжди може бути вилікуваний. Будьте здорові, бережіть себе та своїх близьких!

Коментувати