Новини, Суспільство

У сусідньому Глухові починають сортувати сміття

У Глухові встановлюють перші контейнери для збору вторсировини. Для міста – це один із кроків уперед у питанні цивілізованої утилізації сміття, повідомляє Глухівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбук.

Спеціальні контейнери встановив місцевий підприємець Віктор Кримов, який кілька років займається прийомом вторинної сировини. Усе для того, аби люди самі виносили пластикові пляшки, різну тару із-під побутової хімії, скло тощо. На першому етапі контейнери будуть встановлені біля кількох багатоповерхівок, втім з часом для сортування планують задіяти і не такі густонаселені мікрорайони.

– У Глухові до цього йшли давно. Так, деякі люди самі носили до нас здавати скло, папір чи пластик. А от більшість просто викидали все це у звичайні контейнери для сміття. Сьогодні поведінка багатьох глухівчан змінюється, наприклад, багато хто став відносити сировину у будинок Міклашевського. Але це ж треба звичайній родині кілька тижнів десь складувати те. Якщо буде можливість винести одну-дві пляшки, то люди з задоволенням кидатимуть їх у наші контейнери, а не заповнюватимуть полігон», – зазначає підприємець.

Ініціативу підтримала і влада міста, яка запевнила в тому, що сприятиме розповсюдженню такої форми збору побутових відходів не тільки у самому Глухові, а й у селах.

Коментувати